In dit artikel
Deel dit artikel
Orgaanvlees-hart-lever-nieren-op-bord-1
Jeroen Blokzijl
Jeroen Blokzijl

De kracht van orgaanvlees

Hoewel orgaanvlees veel makkelijk opneembare vitamines, mineralen, vetten en aminozuren bevat, wordt het in de moderne westerse samenleving nauwelijks geconsumeerd. Tegenwoordig is onze voedselbron voornamelijk de supermarkt. We selecteren voedsel om te eten uit de beschikbare opties, opties gedreven door de economie. Met betrekking tot vlees in het algemeen hebben we bijna alleen de keus uit spiervlees. Orgaanvlees is haast niet te vinden in reguliere supermarkten. Maar wat maakt organen nou zo bijzonder?

Voorouderlijke kennis

Weston A. Price was een Canadese tandarts die zijn leven wijdde aan de studie van verschillende culturen in de wereld en hun voedingsgewoonten. In zijn boek Nutrition and Physical Degeneration merkte hij op dat meerdere stammen regelmatig orgaanvlees consumeerden. Ze aten alle delen van de dieren en lieten zelden iets verloren gaan. Ze wisten instinctief dat specifieke organen zoals lever, hart en nieren essentiële voedingsstoffen bevatten voor een ondersteuning van de gezondheid en algemene vitaliteit. Zij geloofden dat het eten van organen een verzorgend effect heeft op datzelfde orgaan.
Weston A Price Nutrition and Physical Degeneration Book

Moderne kennis

Tegenwoordig is bekend dat zeer complexe processen plaatsvinden in het lichaam wanneer voedsel wordt geconsumeerd. We begrijpen dat deze processen meerdere voedingsstoffen nodig hebben om succesvol te verlopen. Wanneer voedsel wordt gegeten, worden voedingsstoffen in hun natuurlijke synergetische hoeveelheden opgenomen.

De supplementen van Modern Native bevatten puur orgaanvlees, geconcentreerd en gevriesdroogd, waarbij alle voedingsstoffen bewaard blijven in hun natuurlijk vorm.

Orgaanvlees blijkt een bron van biologisch beschikbare B12, verschillende B-complex vitaminen, in vet oplosbare vitamines A, D, E en K2, biologisch beschikbaar ijzer, koper, magnesium, een gunstige omega-3 tot omega-6 vetzuur verhouding en veel bruikbare enzymen. Het is van nature verrijkt met belangrijke voedingsstoffen. Hoewel onze voorouders deze labels niet hadden, hadden zij intuïtief deze kennis.

Bepaalde organen zijn favoriet in de natuur. In het wild gaan dieren eerst voor de lever en het beenmerg, gevolgd door het hart, de nieren, de alvleesklier en de milt voor consumptie. Vooral de lever is erg gewild, en dat is niet zonder reden.

Vitamines en mineralen in lever van een rund
bron: https://chriskresser.com/natures-most-potent-superfood/

Organen zijn rijk in:

 • Vitamine A
 • B Vitamines
 • Selenium
 • Co-enzym Q10 (bekend als CoQ10)
 • Biologisch beschikbaar ijzer
 • Verschillende mineralen

 

Daarnaast bevatten ze alle vet oplosbare vitamines A, D, E en K2, in zeer bruikbare vorm en een gunstige omega-3 tot omega-6 vetzuur verhouding.

Deel dit artikel
Kies om te beginnen voor lever en/of orgaanmix, als je gaat voor algemene ondersteuning en voor het toevoegen van voedingsstoffen. Wanneer je op zoek bent naar gerichte ondersteuning, of een meer volledige ondersteuning wilt, kijk dan naar een supplement als hart en nier.
De aanbevolen hoeveelheid is 6 capsules per dag.
Onze supplementen kunnen met of zonder eten worden ingenomen. Dit maakt niet uit (technisch gezien is het voedsel). De aanbevolen hoeveelheid kan in één keer worden ingenomen, of verdeeld over de dag.
We zullen ons best doen om het assortiment te blijven uitbreiden, om een zo breed mogelijk spectrum aan organen te kunnen bieden. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, of ons volgen op social media om op de hoogte te blijven van deze updates.

  Vragen?

   Lees verder
   volg onze socials