Artikelen in deze categorie

Orgaanvlees

Jeroen Blokzijl
Jeroen Blokzijl

Orgaanvlees zijn alle vleessoorten die worden aangetroffen binnen het skelet van een dier. Bekende voorbeelden zijn lever, hart en nieren. Maar ook hersenen, ogen en testikels behoren tot orgaanvlees. Overal in de wereld wordt het verwerkt in traditionele gerechten. Het bevat van nature erg veel biologisch beschikbare vitaminen en mineralen.

Voorouderlijke traditionele volkeren consumeerden regelmatig orgaanvlees. Zij geloofden dat het eten van de organen van een gezond dier de gezondheid van het overeenkomstige orgaan van het individu zou versterken en ondersteunen. Ze consumeerden het voor optimale gezondheid en vitaliteit. Zij aten ‘van neus tot staart’, oftewel alles van het dier. Echter in moderne westerse culturen wordt het tegenwoordig weinig geconsumeerd door mensen en wordt het vaak gezien als bijproduct van de slacht.

Deel dit artikel
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Home Button
Home