Artikelen in deze categorie

Graangevoerd

Jeroen Blokzijl
Jeroen Blokzijl

Graan gevoerd vlees is vlees afkomstig van runderen die voornamelijk graanproducten te eten krijgen in plaats van gras. Het doel is vaak om de runderen sneller te laten groeien. Deze manier zou makkelijker en handiger zijn wanneer rundvlees in massa wordt geproduceerd, wat veel voorkomt in het westen en met name de Verenigde Staten. In andere landen, zoals Australië of Nieuw Zeeland, is grasgevoerd rundvlees echter heel gewoon.

Er zijn ook koeien die het grootste gedeelte gras te eten krijgen, behalve tijdens het laatste deel van hun leven (voor de slacht). Ze zijn dan graan afgevoerd. In deze laatste periode krijgen ze dan vaak een onnatuurlijk dieet op basis van granen, maïs en soja. In principe zijn deze runderen ook niet te benoemen als grasgevoerd, wat vaak wel gebeurt.

Graangevoerd rundvlees bevat doorgaans meer vet dan grasgevoerd rundvlees, wat betekent dat graangevoerd rundvlees per gram meer calorieën bevat. Ondanks dat zowel graangevoerd vlees als grasgevoerd vlees beide een hoog gehalte aan belangrijke voedingsstoffen bevatten, is uit onderzoek gebleken dat graangevoerd vlees over het algemeen minder nutriëntrijk is dan grasgevoerd vlees.

Deel dit artikel
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home