Artikelen in deze categorie

Carnivoor dieet

Jeroen Blokzijl
Jeroen Blokzijl

Het carnivoor dieet is gericht op het eten van dierlijke producten, vaak van neus tot staart, waarbij nauwelijks tot geen planten worden geconsumeerd. In tegenstelling tot keto, dat koolhydraten beperkt tot een bepaald aantal per dag, streeft het carnivoor dieet naar nul koolhydraten per dag. Je eet alleen vlees, vis, eieren en sommige andere dierlijke producten; je sluit alle andere voedselgroepen uit.

Voor velen is carnivoor een kortetermijnoplossing om zich te resetten en daarna een minder ‘strenge’ routine aan te nemen. Voor anderen is het een levensstijl op lange termijn, gebaseerd op alleen dierlijke producten. Het kan op veel verschillende manier toegepast worden en in tegenstelling tot andere soorten diëten is er geen vaste set van regels. Deze worden meestal door de persoon zelf vastgesteld op basis van zijn doelen en voorkeuren.

Wanneer op de juiste manier toegepast, zou het carnivoor dieet kunnen zorgen voor bijvoorbeeld gewichtsverlies, een beter humeur en een betere betere bloedsuikerregulatie. Daarnaast is vlees niet zo ontstekingsgevoelig, wat kan zorgen voor minder darmklachten. Ook bestaat de overtuiging dat koolhydraatrijke diëten de oorzaak zijn van chronische ziekten.

Deel dit artikel
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home