Artikelen in deze categorie

Bottenbouillon

Jeroen Blokzijl
Jeroen Blokzijl

Bottenbouillon is een bouillon dat ontstaat door het koken van dierlijke beenderen en bindweefsel, wat voor een lange tijd wordt gesudderd. De sudder tijd kan verschillen van 4 tot 48 uur. Je kunt bottenbouillon maken van vrijwel elk dier.

Als de ingrediënten van een bouillon lang sudderen, komen voedingsstoffen uit de botten of het weefsel vrij in de kookvloeistof (meestal water). Het bevat belangrijke stoffen als collageen, gelatine, glycine en mineralen. Ook is het erg makkelijk verteerbaar, waardoor het goed is voor de darmen. Het wordt vaak gebruik bij het verhelpen of verlichten van IBD of IBS. Deze zeer voedzame bouillon wordt vaak gebruikt in soepen, sauzen en jus. De laatste tijd is het ook populairder geworden als gezondheidsdrank.

Mensen maken al sinds het begin van de mensheid bottenbouillon. Het stamt uit de prehistorie, toen jager-verzamelaars van oneetbare dierlijke delen zoals botten, hoeven en knokkels, bouillon trokken.

Deel dit artikel
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home