GRASGEVOERDE MILT VAN NEDERLANDSE BODEM

EEN KIJKJE WAAR JOUW SUPPLEMENT VANDAAN KOMT

Locatie van de milt

Grasgevoerde-rundermilt-anatomie-2
Mens-anatomie-milt-2

In het lichaam van de koe bevindt de Milt zich naast de pens. De milt van een koe is vaak wel 30 tot 40 centimeter lang. 

De milt van de mens bevindt zich aan de linkerkant van de buik in de buurt van de maag. De milt varieert in grootte en vorm van mens tot mens, maar meestal is hij vuistvormig, paars en ongeveer 5 cm lang. 

functies van de milt

Één van de belangrijkste taken van de milt is het filteren van je bloed. De milt zorgt voor de juist hoeveelheid rode bloedcellen en bloedplaatjes die door je lichaam stromen. Hij doet dit door abnormale, oude of beschadigde cellen af te breken en te verwijderen.

Daarnaast filtert hij bacteriën en andere ziektemen uit het bloed.
De milt slaat rode bloedcellen, bloedplaatjes en infectiebestrijdende witte bloedcellen op. Erg handig voor wanneer je ze écht nodig bent.
De milt speelt een belangrijke rol in de reactie van je immuunsysteem. Wanneer hij bacteriën, virussen of andere ziektekiemen in het bloed aantreft, produceert hij witte bloedcellen, lymfocyten genaamd, om de infecties die deze veroorzaken te bestrijden.

Leven zonder goedwerkende milt

Leven zonder milt of met een slechtwerkende milt zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor (levensbedreigende) infecties.