GRASGEVOERDE LEVER VAN Nieuw-zeelandse BODEM

EEN KIJKJE WAAR JOUW SUPPLEMENT VANDAAN KOMT

De lever en zijn functies

Lever Rund Anatomie
Lever Mens Anatomie
De lever is de grootste interne orgaan van ons lichaam. Het is onderdeel van het spijsverteringssysteem. Het gewicht van de lever van een mens ligt rond de 1.5 kilo. De lever van een rund is gemiddeld meer dan vier keer zo groot en heeft een gewicht rond de 7 kilo. Dit belangrijke orgaan heeft meer dan 250 verschillende functies in het menselijk lichaam. Een paar belangrijke functies zijn:
Gal is een vloeistof die essentieel is voor de vertering en absorptie van vetten in de dunne darm.
Al het bloed dat de maag en de darmen verlaat, passeert de lever, die gifstoffen, bijproducten en andere schadelijke stoffen verwijdert.
De aanmaak van eiwitten is afhankelijk van aminozuren. De lever zorgt ervoor dat het aminozuurgehalte in de bloedbaan gezond blijft.
De lever slaat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, D, E, K en B12 op, evenals ijzer en koper.
Als onderdeel van het filterproces verwijdert de lever ook bacteriën uit de bloedbaan.
De lever verwijdert overtollige glucose (suiker) uit de bloedbaan en slaat het op als glycogeen. Als het nodig is, kan het glycogeen weer worden omgezet in glucose.
Bloedstollende stoffen worden aangemaakt met behulp van vitamine K, die alleen kan worden opgenomen met behulp van gal, een vloeistof die de lever produceert.
Albumine is een eiwit dat ervoor zorgt dat vloeistoffen in de bloedbaan niet naar het omliggende weefsel lekken. Het transporteert ook hormonen, vitaminen en enzymen door het lichaam.