GRASGEVOERD hart VAN NEDERLANDSE BODEM

EEN KIJKJE WAAR JOUW SUPPLEMENT VANDAAN KOMT

het hart en zijn functie

Hart Koe Anatomie
Hart mens anatomie
Het hart heeft maar één belangrijke en vitale functie: bloed door het lichaam pompen. Het voorziet elke cel, zenuw, spier en vitaal orgaan in het lichaam van bloed met zuurstof en voedingsstoffen. Het bevindt zich in de borstkas tussen uw longen, iets links van het midden, en wordt beschermd door de ribbenkast. Het hart is ongeveer zo groot als een gebalde vuist en weegt ongeveer 300 gram. Het hart van een rund kan wel 6 tot 7 keer zo zwaar zijn en weegt rond de 2 kilo. Het hart bestaat uit vier kamers met ieder hun eigen functie:
Door aders stroomt bloed wat naar het hart toe gaat. De twee grootste aders van het lichaam nemen zuurstofvrij bloed uit het lichaam op en geven het af aan de rechterboezem van het hart. Van hieruit trekt de rechterboezem samen en stroomt het bloed naar de rechterhartkamer.
Na ontvangst van het bloed uit de rechterboezem trekt de rechterhartkamer samen en duwt het bloed door de longslagader naar de longen. Hier krijgt het bloed zuurstof en verliest het kooldioxide.
Zodra het bloed zuurstof heeft gekregen, kan het via de longader terugkeren naar het hart, met name de linkerboezem. De boezem trekt dan samen en stuurt het bloed naar de linker hartkamer.
Nadat de linkerhartkamer al het bloed van de linkerboezem heeft ontvangen, trekt hij samen en voert het via de aorta terug naar het lichaam.